Vice interview 2: Mihály Endrédi (20) uit Hongarije studeert klassieke muziek aan het conservatorium in Groningen

Deze interviews zijn gedaan door Vice. Lees hier het hele artikel.

Sinds ik in Nederland ben, verblijf ik bij een gastgezin via Shelter Our Students. Ik heb hier gelukkig een eigen slaapkamer en douche, en deel de rest van het huis met de eigenaar. Ik woon dus tijdelijk in een fijne buurt, dicht bij het conservatorium. De host waar ik verblijf heeft me zelfs een fiets gegeven die ik kan gebruiken.  

Ik kan nog ongeveer een maand bij deze host blijven, waar ik daarna kom te wonen weet ik nog niet. Ik ben nu op zoek naar een bijbaan, zodat ik wat meer te besteden heb aan een woonruimte. In een paar maanden tijd zijn de huurprijzen zo enorm gestegen. Toen ik begon met zoeken zag ik appartementen voorbijkomen voor 800 euro per maand, nu is het vaak ruim 1200 euro. Het conservatorium waar ik studeer heeft een aantal huizen voor studenten, en ik sta ook op een wachtlijst, maar die is enorm lang. Ik ben bang bang dat ik daarvoor niet aan de beurt kom. 

Onder mijn medestudenten is het gebruikelijk om geen woonruimte te hebben. Veel mensen verblijven in een hotel of doen aan bed-hopping. Ik ben heel dankbaar dat ik in een gastgezin kan verblijven. Als ik aan het studeren ben of muziek speel, kan ik mijn zorgen over waar ik terecht kom even vergeten. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat de stress voor andere studenten te veel is om goed te kunnen functioneren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: